Buhač: u Mostaru imamo mali, ali moderni evropski aerodrom


Buhač: u Mostaru imamo mali, ali moderni evropski aerodrom

Premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač, kantonalni ministar saobraćaja i veza Ivo Bevanda i kantonalni ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Emil Balavac danas su posjetili Aerodrom Mostar, gdje su ih ugostili direktor Marko Đuzel i član Uprave Ibrica Berberović.

Prema riječima premijerke Buhač, cilj posjete bio je da se upoznaju sa ukupnom situacijom na Aerodromu, posebno s konačnim pokazateljima o uspostavi zračne linije između Mostara i Beograda (Republika Srbija) koju je Vlada HNK-a, kroz posljednji prošlogodišnji rebalans kantonalnog Budžeta, direktno subvencionirala, putem dva resorna ministarstva.

– Podsjetimo, Vlada je za ovu liniju izdvojila ukupno milion KM, a odmah po preuzimanju mandata pristupili smo pružanju podrške Aerodromu Mostar koju držimo garancijom ukupnog turističkog razvoja HNK-a. Koristim priliku da izrazim iznimno zadovoljstvo popunjenošću ove zračne linije u obimu koji je značajno nadmašio postavljene ciljeve i naša očekivanja. Aerodrom Mostar, u odnosu na period prije pola godine, danas izgleda značajno drugačije i sa ponosom ističem da ovdje u Mostaru imamo mali, ali suvremeni evropski aerodrom sa svom potrebnom infrastrukturom – poručila je Buhač, dodavši da Aerodrom Mostar u tekućoj godini bilježi stoprocentualno povećanje broja putnika.

Zahvalivši premijerki i ministrima na posjeti i ukupnoj predanosti pružanju podrške razvoju Aerodroma Mostar, direktor Đuzel je akcentirao da bez takva opredjeljenja Vlade HNK-a ne bi bilo ni linije za Beograd, ali ni nekih drugih koje će tek da budu uspostavljene.

– Želja nam je bila da Vladi prezentiramo kako naše buduće projekte, tako i svojevrsni izvještaj o utrošku sredstava koja su nam dodijeljena i koja nisu potrošena uzalud, što jasno svjedoče svi relevantni pokazatelji – istaknuo je Đuzel.

WordPress Video Lightbox