Ministri Bevanda i Marić posjetili OŠ za djecu s posebnim potrebama Mostar


Ministri Bevanda i Marić posjetili OŠ za djecu s posebnim potrebama Mostar

Ministar saobraćaja i veza Hercegovačko-neretvanskog kantona Ivo Bevanda i ministar unutrašnjih poslova HNK-a Marijo Marić danas su, u društvu direktorice Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar Maje Mustapić, obišli školske prostorije upoznavši se s djelovanjem te ustanove, terapijskim programima i ostalim uslugama koje pruža. Razdraganoj je djeci, na nedavno otvorenom novouređenom igralištu, organizovano druženje s policijskim radnicima PU Mostar koji su im govorili o sigurnosti u saobraćaju i zanimljivostima iz policijskog života. Osobitu radost mališana izazvali su posebno obučeni policijski psi i službeni motori na kojima su palili rotacijska svjetla i fotografisali se za uspomenu na ovaj susret.

– Od ranije smo upoznati s radom i rezultatima koje postiže osoblje škole, predvođeno direktoricom Mustapić. Naša je današnja posjeta samo mala gesta kojom iskazujemo podršku njihovom radu i poručujemo kako ćemo uvijek biti uz njih – zajednička je izjava ministara Bevande i Marića koji su ovom prilikom podsjetili na podršku koju kantonalna Vlada pruža ovoj i sličnim odgojno-obrazovnim ustanovama.

– Od srca zahvaljujem gospodi ministrima i Vladi HNK-a i veselimo se već dogovorenom novom datumu susreta u okviru proslave 50. godišnjice djelovanja OŠ za djecu s posebnim potrebama u Mostaru. Današnja je posjeta pokazala da interes za djecu s teškoćama u razvoju nastavlja biti u fokusu Vlade našeg kantona, što je nedvojbeno još jedan dokaz pozitivnih promjena u našem društvu. Naša je škola sigurno i poticajno okruženje djeci s teškoćama u razvoju, mjesto za učenje prilagođeno njihovim stvarnim sposobnostima i potrebama u kojem svaki naš učenik postiže svoj puni potencijala – rekla je ovom prilikom direktorica škole.

WordPress Video Lightbox